La Unió de Llauradors i Ramaders
Llibre de visites Llibre de visites | Fòrum Fòrum | Enllaços d'interès Enllaços d'interès | Tauló d'anuncis Tauló d'anuncis   | RSS RSS castellano | valencià
 
  08:49 | 25 Juny, 2017 usuari | contrasenya |
Portada Qui som Què fem On estem Serveis On-line Actualitat El temps
 
 
Opinió
 

 Diumenge, 21 de Gener de 2007

Miquel Oltra, vicesecretari general de LA UNIÓ-COAG

 Terra de contrastos 

Article publicat en LEVANTE-EMV

No sé com s'ho munta la nostra Conselleria d'Agricultura però sempre se situa en la cua de les comunitats autònomes a l'hora de pagar les ajudes als llauradors i ramaders valencians. I a més sempre troba alguna excusa o altra per a argumentar-lo, quan no és pel programa informàtic és per alguna altra qüestió, el fet és que no reconeixen mai el retard.

Jo més aviat pense que amb tanta despesa faraònica en grans esdeveniments per part de la Generalitat queda poca liquidesa per a afrontar el prompte pagament dels més febles i necessitats, dels llauradors i ramaders, que al cap i a la fi representem cada vegada menys en l'escala de prioritats dels nostres governants.

Amb excusa o sense ella un observa que quan hi ha repartiment de diners per als llaurador i ramaders, provinents de fons europeus i estatals, la Generalitat mai és la primera en estirar-se la butxaca. Tot no pot consistir en repartir suc de clementina per ací i per allà, perquè a més per moltes campanyes de promoció que fa la Conselleria d'Agricultura el productor continua venent en el millor dels casos la seua collita de cítrics a comercialitzar, és a dir el que vulga pagar el comerciant de torn, i en el pitjor se li quedarà en l'arbre penjada davant el nul interès per part del comerç.

En estos moments es pot dir que la pràctica totalitat de les comunitats autònomes, excepte la nostra, estan abonant ja les quantitats econòmiques corresponent a les ajudes directes de la Política Agrària Comuna (PAC) o s'han compromès a pagar-les en les pròximes setmanes, encara que ací ni això. Parlem d'ajudes importants per a determinades zones com les de l'oli, l'arròs, els fruits secs, els cereals o les primes ramaderes.

La nostra Conselleria d'Agricultura es troba encara en el procés de comunicació dels drets definitius a través d'una carta, sense efectuar el pagament ni de superfícies, ni d'olivera, ni de fruits secs ni de tota la part desacoblada. Reconeixem que l'elevada fragmentació en menudes explotacions del camp valencià pot dificultar el procés, encara que este mateix problema ho han tingut altres comunitats i ho han resolt, com és el cas per exemple de Galícia que ha abonat durant estos dies més de 97 milions d'euros als seus productors.

En este cas el Ministeri d'Agricultura va complir els terminis estipulats fins a desembre respecte al pagament únic i corresponia ara ja a les diferents comunitats autònomes accelerar o no el pagament d'estes ajudes per a alleujar la greu crisi en la qual estan immersos els productors agraris.

Les polítiques de la Generalitat converteixen a la Comunitat Valenciana en una terra de contrastos i de diferent atenció als seus ciutadans. Es troba a la cua en el pagament de les ajudes per als llauradors i en primera línia d'eixida quant a grans fastos. Només amb una mica més de voluntat es poden resoldre les coses, tant en la crisi dels llauradors pels preus o en el pagament de les ajudes.

No ens neguem a donar a conèixer els avantatges de la ciutat de València en tot el món amb la visita del Papa, la Copa de l'Amèrica, les exhibicions de Fernando Alonso...però amb la insistència que ho fan i la despesa tan desmesurada que empren ens preocupa que es faça a costa de deixar als llauradors i ramaders valencians sense les seues ajudes i sense les seues solucions.

Deixar València com els dolls de l'or no pot fer-se mai costa de deixar la resta de la Comunitat com un solar, amb camps abandonats i llauradors sense ofici. 
Ampliar tamany de la lletra Ampliar tamany de la lletra Imprimir Imprimir Enviar a un amic Enviar a un amic Anar dalt Anar dalt Tornar Tornar  
Comparteix aquesta informació >>   Facebook
 
 
     
       
       
     
 
 (Nota: distingeix entre majúscules i minúscules)
Llegisca i accepte la política de privacitat
 
 
 
 
EDICAMP APIUNIÓ SERVICAMP IVIFA Red de Formadores Agrarios
La Unió de Llauradors i Ramaders + Calle del Mar, 22 + 46003 Valencia + Tel.: 963 155 740 + Fax: 963 915 947
Copyright © 2017 + Tots els drets reservats + Avís Legal + Política de privacitat | Integra - Diseño de páginas web en Valencia powered by Integra - Diseño de páginas web en Valencia