La Unió de Llauradors i Ramaders
Llibre de visites Llibre de visites | Fòrum Fòrum | Enllaços d'interès Enllaços d'interès | Tauló d'anuncis Tauló d'anuncis   | RSS RSS castellano | valencià
 
  08:55 | 25 Juny, 2017 usuari | contrasenya |
Portada Qui som Què fem On estem Serveis On-line Actualitat El temps
 
 
Notes de premsa
 

 Dimecres, 8 de Març de 2017

Hui Dia Internacional de les Dones

 L’Àrea de la Dona de LA UNIÓ assenyala que la xacra de la violència de gènere s'aguditza en el món rural 

La desigualtat en el terreny laboral del sector agrari és molt elevada i està clarament copat pels homes

L’Àrea de la Dona de LA UNIÓ de Llauradors i Ramaders considera el Dia Internacional de les Dones no solament com un acte de celebració, sinó de reivindicació, ja que la situació de les dones del món segueix estant en desigualtat i cal reivindicar la necessitat de lluita contra la violència de genere.

A data d'avui enguany arrossega les pitjors xifres de morts per violència masclista. Ni una més! Sembla increïble que en ple segle XXI seguim amb aquest llast que s'aguditza en el món rural on la consciència de denúncia no existeix, impera el silenci per la por i precisament són aquests factors els que contribueixen a una major dificultat en la detecció i eradicació.

D'igual forma l'Àrea de la Dona de LA UNIÓ fa un toc d'atenció a les Administracions i Organismes Públics perquè no escatimen en recursos tant econòmics com a humans contra la violència de gènere, atenent no solament a les dones víctimes d'aquesta xacra, sinó també als orfes de les dones assassinades que es troben en una situació de total desprotecció.

L'organització considera imprescindible treballar en la prevenció i sensibilització, primer en l'àmbit familiar o educatiu en els primers anys de vida i després en el laboral, especialment amb les dones del mitjà rural on, en moltes ocasions, els casos de violència masclista no ixen a la llum. Critiquem així mateix molts casos de publicitat que utilitzen un missatge subliminal equivocat i clarament masclista.

Respecte a la desigualtat en el món laboral, LA UNIÓ lamenta que el sector agrari siga majorment masculí, amb dades d'activitat d'un 24,8% de dones enfront d'un 72,2% d'homes. En el món rural, la dona no accedeix a llocs de responsabilitat i la major part estan copats pels homes deixant clar el caràcter masclista que existeix en el món agrari.

Considera que el paper de la dona i la seua rellevància en el món rural no està sent suficientment visibilitzat pel que reclama la necessitat de posar en valor la capacitat de fixar població, la capacitat de empreniment, de diversificació d'activitats generadores d'ocupació, acompanyat d'una conscienciació que atorgue la notorietat i la rellevància que les dones exerceixen en el mitjà rural.

Existeix un increment de les discriminacions laborals per raó de sexe i, per tant, un agreujament de l'exclusió social de les dones i un augment de la feminització de la pobresa. Per tot açò, felicitem a totes les dones i demanem a les Administracions Públiques i a la societat:

•Que es garantisquen els drets de les dones,
•Que es lluite amb rotunditat contra la violència de gènere,
•Que s’avance en la igualtat d'oportunitats, participació i presa de decisions.


Faça clic ací per a descarregar: "20170308_Dia_Dona.pdf" (219 KBytes)
 
 
Ampliar tamany de la lletra Ampliar tamany de la lletra Imprimir Imprimir Enviar a un amic Enviar a un amic Anar dalt Anar dalt Tornar Tornar  
Comparteix aquesta informació >>   Facebook
 
 
     
       
       
     
 
 (Nota: distingeix entre majúscules i minúscules)
Llegisca i accepte la política de privacitat
 
 
 
 
EDICAMP APIUNIÓ SERVICAMP IVIFA Red de Formadores Agrarios
La Unió de Llauradors i Ramaders + Calle del Mar, 22 + 46003 Valencia + Tel.: 963 155 740 + Fax: 963 915 947
Copyright © 2017 + Tots els drets reservats + Avís Legal + Política de privacitat | Integra - Diseño de páginas web en Valencia powered by Integra - Diseño de páginas web en Valencia